13 лютого 2019 року десятикласники Вінницької загальноосвітньої школи №23 відвідали ресторан «Ренесанс» в рамках професіографічної екскурсії, яку організували фахівці Вінницького міського центру зайнятості.
Метою було ознайомити старшокласників з такими затребуваними професіями як кухар, бармен, офіціант, менеджер.
Фахівець сектору з профорієнтації Ганна Доріф розповіла про перспективи і популярність названих професій на сучасному ринку праці та запропонувала учням, при потребі, скористатися тестуванням для визначення здібностей до певної професії.
Дітям, які бажають пов’язати своє професійне життя з ресторанним бізнесом, було цінним «живе» спілкування з майстрами своєї справи. «А де Ви навчалися? Як можна стати найкращим кухарем? Чи обов’язково володіти іноземними мовами ?»
«Кожен з вас може бути гарним шеф-кухарем, барменом, офіціантом, якщо у вас є певні здібності, бажання і, головне, любов до обраної справи. А навчатися потрібно все життя і розвиватися як професіонал, щоб досягти вершин!», - пояснив дітям шеф-кухар Борис Сиченко.
Шеф-кухар поділився не лише лайфха́ками приготування смачних страв, а й згадав, що у 11 класі уже знав що понад усе хоче бути кухарем.
Вікторія Варгатюк, менеджер закладу, радила учням сміливо «занурюватися» у професію, яка подобається, використовуючи можливість попрацювати у канікулярний період, щоб зрозуміти її особливості та переваги.
Бармен Андрій Москаленко залюбки продемонстрував приготування коктейлю «Махіто» та зізнався, що обрав професію за покликанням душі і сподівається досягнути великих успіхів.
З величезним інтересом і захопленням старшокласники обговорювали побачене і почуте. Учасники заходу щиро дякували колективу ресторану «Ренесанс» за можливість «доторкнутися до професії», щирість і професіоналізм!