27.03.2024 | 16:49

На Вінниччині продовжує діяти програма з надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Мета програми – пришвидшити адаптацію людей, які змушені були переїхати з небезпечних регіонів, та підвищити рівень зайнятості серед населення.

З початку року у Вінницькій області 45 роботодавців отримали компенсації за працевлаштування 59 внутрішньо переміщених осіб. Загалом компенсація склала понад 793 тис.грн.

Більшість переміщених осіб працевлаштовані в оптовій і роздрібній торгівлі, на підприємствах переробної промисловості та сфері транспорту і перевезень.

Звертаємо увагу, що в цьому році збільшено строки надання та розміри такої компенсації.

Зокрема, збільшилась загальна тривалість надання компенсації витрат із 2 до 3 місяців роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та до 6 місяців – за працевлаштування ВПО з-поміж осіб з інвалідністю.

Змінився також розмір цих компенсацій - його прив’язали до розміру мінімальної зарплати, яка з 1 січня становить 7100 гривень, а з 1 квітня – 8000 гривень.

Щоб отримати компенсацію, роботодавець може подати заявку через портал ДІЯ та у паперовій формі до найближчого центру зайнятості. Адреси та контакти ТУТ

Ознайомитися з Порядком надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні можна ТУТ  

 

У разі виникнення питань звертайтесь на гарячу лінію Вінницького обласного центру зайнятості (067) 151-33-20 або пишіть на Телеграм канал Підтримка ДСЗ Вінниця ➡️ https://t.me/DCZ_Vinnytsa

 

 

 #служба_зайнятості #ДСЗ #компенсація #ВПО