17.09.2021 | 12:51

16 вересня 2021 року у Барській районній філії Вінницького обласного центру зайнятості відбувся профорієнтаційний захід для учнів Барського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. М. Грушевського на тему «Моє професійне майбутнє».

Мета проведення заходу - сприяння професійному самовизначенню та формування позитивного ставлення до актуальних на ринку праці професій, щоб допомогти молоді зорієнтуватися у власних професійних здібностях та уподобаннях, ознайомити з сучасними професіями тощо.

Під час семінару учнів ознайомили з переліком послуг, які надає служба зайнятості. Обговорили поняття «ринок праці», умови оптимального вибору професії з урахуванням тенденцій на ринку праці. Крім того, обираючи професію, слід враховувати свої нахили та здібності, стан здоров’я, особисті та громадські інтереси.

Також учнів зацікавив мобільний додаток «Центр професійної орієнтації», який надає можливість отримати інформацію про світ професій, пройти тестування, скористатися інформацією про навчальні заклади.

Всього в заході взяли участь 15 учнів.