13.05.2021 | 13:59

«Вінницька обласна служба зайнятості продовжує здійснювати свою діяльність в умовах суттєвого скорочення попиту роботодавців на працівників через зниження економічної активності ряду сфер економіки та карантинні обмеження діяльності суб’єктів господарювання. Проте співпраця з роботодавцями залишається одним з першочергових напрямів діяльності служби зайнятості. Завдяки цьому протягом січня-квітня 2021 року до продуктивної зайнятості вдалося повернути більше 10,0 тис. громадян. До участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру були залучені майже 1,6 тис. осіб. Загалом послугами обласної служби зайнятості скористались 73,8 тис. осіб, які шукали роботу», - розповідає директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Від підприємств, організацій та установ до Вінницького міського центру зайнятості та філій обласного центру зайнятості протягом зазначеного періоду надійшли 14,4 тис. вакансій від майже 3,9 тис. роботодавців.

З метою якісного укомплектування вакансій на замовлення роботодавців обласна служба зайнятості здійснювала професійне навчання, перепідготовку, та підвищення кваліфікації безробітних. Так, протягом січня-квітня 2021 року за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття отримали професію, перенавчились або підвищили свою кваліфікацію 3,4 тис. безробітних. 81,8% тих, хто закінчив навчання, були працевлаштовані.

Переважно роботодавцям були потрібні трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва, водії автотранспортних засобів, підсобні робітники, кухарі, слюсарі-ремонтники, трактористи, продавці продовольчих товарів, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, дорожні робітники, продавці-консультанти, а також бухгалтери, сестри медичні, агрономи, інспектори, оператори відеозапису.

Довідково:

Станом на 1 травня 2021 року у пошуку роботи в обласній службі зайнятості перебувало майже 22,0 тис. безробітних громадян, з них 20,2 тис. отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю у квітні цього року складає 3276 грн.

Вакансій на цю дату було 2,7 тис. На кожне вільне робоче місце претендувало 8 безробітних. Середня заробітна плата у вакансіях склала 7629 грн.